Colosseum, check

Vi kom ju upp i tid, vi var på Colosseum 20 minuter innan de öppnande - och där var redan kö. 10 minuter senare var det ännu längre kö och när vi väl kom in 08:30 var kön så lång att vi inte längre kunde se den. Det var en fantastik känsla att komma in på Colosseum. Man har sett filmen Gladiator, man har sett dokumentärer eller läst om vad som hände där för så många år sedan. Det är mäktigt att se vad som finns kvar av den tiden och det är svårt att förstå att det faktiskt har hänt. Vi var inne en kort stund, det räckte. Sedan tog vi en kopp kaffe och en cornetti med sylt till frukost.
 
Efter det gick vi på Via dei Fori Imperiali, som på söndagar är avstängt så att vi turister ska kunna avnjuta Fori Imperiali i lugnan ro. Vi gick snabbt igenom på storgatan och såg mest ruinerna på håll på båda sidorna av gatan. Efter den gatan tog vi oss upp mot Pantheon och gick rundor där. Vi var bl.a. inne i Santa Maria sopra Minerva, en gammal gotik kyrka. Vi var runt Piazza di Sant'Ignazio och kollade den kyrkan och vi såg Berninis elefantobelisk.
 
När vi var klara med detta tog vi oss in på det mäktiga Monumento Vittorio Emanuele II och vi gick med raska steg upp till andra våning för att kunna få en bra utiskt över standen.
 
Efter detta begav vi oss runt Piazza Navona och kolla in sevärdheter runtikring torget och sedan vandrade vi över en bro till Trastevere och kollade in Roms äldsta kyrka Santa Maria in Trastevere. Vi fortsatte söderut igenom hela Trastevere för att sedan ta oss över en annan bro. Här tog vi oss upp på Aventino och fick här en härlig utsikt över bland annat Peterkyrkan, som vi hoppas kunna besöka under morgondagen.
 
Klockan är nu 22:30 och vi har varit ute sedan 07:45, kan ni gissa om jag är trött?
 
Godnatt
/J.
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sarah:

Va roligt o ha fått se de live :)

Svar: Det var det verkligen :D
Johanna

Kommentera här: