Cykeltur till Catacombs of San Callisto

Då hyrde vi cyklar och cyklade på den gamla gatan via Appia Antica. Uttrycket gammalt som gatan har jag nu förstått, vägen skumpade och vi skakade så det kliade i armarna. En söndag hade tydligen passat bättre då vägen är avstängd för trafik - vi fick istället cykla Med trafik vilket var ett äventyr i sig.. Men vägen blev sen fri från trafik ändå och det var helt fantastiskt att cykla längs med de stora grönområdena.
 
Framme och nere i katakomberna satta så klart min klaustrofobi igång, men jag klarade mig igenom hela den guidade turen. Intressant, spännande och lite läskigt att höra om och se alla de gravar de byggt längst med väggarna i korridorerna. Fotografering var förbjuden så mitt "förbjudna" foto är väldigt dåligt och ger ingen uppfattning om denna upplevelse alls haha, bara att vi är glada.
 
Nu tar vi en öl och väntar på att solen ska gå ner så vi kan få uppleva Capitolium-kullen och dess utsikt över Foro Romano och Colosseum upplysta i mörkret. På vägen hem planerar vi att även gå förbi Trevi-fontänen när även den är upplyst.
 
Ciao!
/J.
 
Via Appia Antica mot katakomberna.
 
I katakomben san Callisto.


Kommentera här: