En krypta och två museer.

Idag har vi sett mer av vad som finns under Roms vägar. Balbi-kryptan tillhör Museo Nazionale Romano så biljetten sedan innan gick ju även att använda här. Jag måste erkänna att vi från början blev väldigt besvikna, då vi först trodde att själva museet bara bestod av två rum fyllda med gamla vaser och keramikföremål. Vi hittade dock sedan trapporna ner till den gamla kryptan. Helt plötsligt var det värt ett besök. Jo visst, jag kan ju erkänna att jag var rätt mätt på antika föremål och statyer vid detta tillfälle och kanske inte alls uppskattade det som fanns på utställningen på grund av detta. Men att gå ner under jord och se dessa gångar är en underlig känsla. En häftig känsla!

Vi har även besökt Musei Capitolium och Palazzo dei Conservatori, där mitt största äventyr var att hitta vägen som förband de tre olika byggnaderna med varandra. Det hela visade ju sig vara mycket enkelt, då det bara handlade om en underjordisk gång mellan dem.

Besöket på Capitolium och Conservatori var mycket uppskattat från min sida, då de blandade väldigt mycket konst från olika tidsåldrar och de fanns allt från tavlor till statyer. Man hann med andra ord inte att bli mätt på något specifikt innan något nytt tema dök upp.

Balbi-kryptan.
 
Den underjordiska gången mellan Capitolium och Conservatori.
 
På trappan upp till Capitolium och Conservatori.
 

Kommentera här: