Måndag i Rom

Japp, den guidade turen är över sen ett tag tilbaka. Så värt pengarna. Hon som guidade var rolig, bra och kunde sin grej. Men det absolut bästa och mest värda var att skippa köerna. Hade vi inte gjort det så hade vi nog fortfarande stått i kön..
 
Och.. De beslöt sig, av någon anledning, för att stänga dörrarna till Sankt Peterskyrkan tidigare än beräknat - men den fick vi se tack vare att vi slapp köa. Efter Vatikanmuseerna, Sixtinska Kapellet och Sankt Peterskyrkan så gick vi ut, käkade frukost/lunch och sen vandrade vi uppåt mot Piazza del Popolo. Här var tanken att gå in i ännu en kyrka men det blev istället ett Leonardo da Vinchi-museum samt en öl på en uteservering. 
 
Sen ville vi äventyra igen och vi vandrade då uppför en backe och trappor mot Villa Borghese där vi fick en fantastisk utsikt. Vi fortsatte runt i trådgårdarna, men beslöt oss snabbt för att gå hem och vila. Så nu är vi tillbaka på hotellet. Jag har gått så mycket att mina fötter bokstavligen blöder. Nåväl, inte hela fötterna men mina lilltår..
 
/J.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: