La Puerta del Horno - igen.

Idag började dagen med fågelbajs på tröjan, men jag spatserade glatt vidare på min promenad genom staden. Det råder en lätt obefintlig morgon-kaffe-på-café-kultur här. Jag har självklart stött på några caféer på min morgonpromenad, som är öppna innan klockan 14:00. Min favorit La Puerto del Horno, där jag sitter i stort sett varje morgon, öppnar tidigt. Där dricker jag mitt kaffe, pluggar spanska och jobbar med mitt Forever. Vi har Juan Valdez som också är öppet tidigt, men där mitt wi-fi tyvärr inte verkar vilja fungera, så det har jag valt bort. Sen har jag väl sett ett och annat till, men kan inte komma på namnen. Inte för att det spelar så stor roll för ni hade väl inte vetat vilka det var ändå? Jag kan inte heller tänka mig att ni slår näven i bordet och tänker ”fan Johanna, jag som ville gå dit idag”.

Klockan 14:00 öppnar alltså caféerna i Pereira. Klockan 14:00 öppnar även barerna - varje dag. Måndag till söndag. Vecka in och vecka ut. Det är så det är bara. 14:00 är timmen då saker och ting händer i den här stan. 14:00 är även klockan när jag brukar gå hem till min lägenhet eller hem till Martina och Gustavo. Jag är lite ur rytm kan jag känna? Jag är där när ingen annan är och jag är inte där när alla andra är. Oavsett vad så älskar jag att sätta mig i morgonsolen och dricka mitt kaffe. Surplandes studerar jag människorna som går förbi, undrar vart de är på väg. Jag skrattar åt bilarna som tutar på varandra och som kör hur som helst bara för att få komma fram före någon annan.

Framåt lunch kan det komma en liten regnskur, men jag sitter väl skyddad under taket på uteserveringen på mitt La Puerto del Horno och kan, på så vis, lugnt sitta kvar. Jag är kanske lite som tjuren Ferdinand. Folk runt omkring mig springer förbi med jackan över huvudet eller med paraplyet i högsta hugg. Men inte jag. Jag sitter lugnt kvar på min uteservering och surplar på mitt kaffe.

 

Bilderna nedan är från min morgonpromenad. Backe upp och backe ner. Små gatukiosker som är öppna och sedan stängda butiker. Min morgonkaffe på kafét beläget i den, ibland lätt kaotiska gatukorsningen.

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: