Salento, Colombia

En dagsutflykt blev det igår. Jag, Martina och tre personer som vi träffat på en konversationsclubb kallad let's talk Pereira. Vi blev upphämtade runt 13:00 och bilresan tog väl en timme lite drygt. Att färdas över bergen på detta sätt är, som jag varit inne på tidigare, en omöjligthet att beskriva. Det är så vackert. Grönt men här och där sticker de vita-gröna palmerna upp.
 
Salento är en liten stad med runt 7 000 invånare, men som turisterna har hittat till. Vi fick det förklarat för oss av en av de vi åkte med, Juan Sebastian, att det var på grund av en jordbävning som man fick upp ögonen för denna stad.
 
Husen är målade i olika färger, vilket är det som gör staden till den upplevelse som den är. Vi gick runt, vi besteg trappor och fick en makalös utsikt över staden. Vi gick förbi en liten odling av färska örter och marijuana. Vi drack öl med lime och salt och vi provade på att äta specialiteten Trout. För det var man tydligen tvungen att äta när man är där. Nu kan jag i alla fall säga att jag gjort det, så jag slipper det en andra gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 mormor:

Tack för berättelserna och alla bilderna. Jag längtade så efter att höra ifrån er. Nu sitter jag och väntar på Linn o morfar dom är nog här när som helst.Kram till er alla tre

Kommentera här: