Valle de Cocora, Colombia

Efter staden Salento, så tog vi en liten bilresa till mot Valle de Cocora. Det är på en hög höjd och de palmer som växer där är, vad jag förstod, den enda sorten som kunde växa på så hög höjd. De heter Wax palms och är Colombias nationalträd och symbol. I denna miljö blev det hiking i skogs/djungel-terräng. Vi gick på små grusstigar med utsikt över dalen med alla dessa palmer och över bergen som omringade oss.
 
Visst jag tittade nog mer neråt vart jag satte fötterna, eftersom det var hästbajs överallt. Hela den här platsen var full av hästar och turister som satt på dem. Jag nyser bara jag tänker tillbaka på det. Så längs med dessa grusstigar skulle man även trängas med hästar. Vi vandrade till en bro och en flod. En ytterst obehaglig bro! Efter att man gått över den kände man "puh, detta gör jag aldrig om". Men sen inser man ju snabbt att; jo det gör du, eller har du tänkt bosätta dig på den här sidan kanske?
 
Efter denna dagsutflykt till både Salento och Valle de Cocora åkte vi hem till Gustavo och Tora, vi åt pizza och sen somnade vi. Idag får vi se vad dagen erbjuder, men jag ska absolut bli bättre på att uppdatera!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: