Midsommar i Colombia

Midsommarfirande i Colombia, nåja det enda som var midsommaraktigt var våra blommor i håret som Martina grävde fram. Gustavo hade sin Rögle BK-halsduk för mer svensk känsla och vi åt tacos, som är relativt svenskt nu för tiden väl?

Vi började jobba ordentligt med vårt projekt och vi uppfyllde två mål och vi kan även ha en bra grej på gång! Men mer info om det när vi vet mer. Hur som helst, det firades med bubbel i glasen. Som alla framsteg bör firas med.

Vardag i Colombia

Ja, relativt snabbt kommer man ju in i en vardag, oavsett vart man befinner sig. Några små rutiner har trillat in, en av dem är gymmet. Vi vaknar runt 07:30 och är på gymmet ungefär en timme senare. Vi pendalar mellan klasser och vanligt gymmande. För min del idag så var det att försöka hitta tillbaka till tekniskt korrekta marklyft, men knät vill inte riktigt vara med. Efter det blev det rygg och mage. 
 
Efteråt gick jag och Martina runt och hamnade i en mysig liten lokal som doftade av rökelser. Det mesta var dyrt, inte för att jag är på jakt efter soffor eller matbord men ändå. Sen gick vi vidare till Exito, som ser ut ungefär som Ullared. Man kan köpa praktiskt taget allt där! Det vi kom ut med vara 6 kassar med mat.
 
Nåväl. Imorgon kan det bli en liten dagsutflykt till Salento, som ser riktigt trevligt ut efter vad jag googlat fram. Om någon får för sig att googla, så lägg till "Colombia", annars får man bilder på någon strand i Italien tydligen.
 
Hej så länge! (och tyck på gilla för tusan)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sverige OCH Colombia utslaget.

Ja dagen igår var ju inte den roligaste. Sverige åker ut ur EM (eller var det Zlatan som åkte ut?), inte för att jag är speciellt förvånad egentligen. Jag och Martina kom dock snabbt på att "JA Colombia spelar mot Chile ikväll". På med matchtröjorna, nu blir det vinst!
 
Vi mötte upp ett gäng på ett ställe där matchen visades på storbilds-tv. Öl på bordet och självklart flaskor med Aguardiente (som är den Colombianska motsvarigheten på Greklands Ouzo ungefär). Colombia förlorade... Matchen hade uppehåll... Det ösregnade...
 
Men vi hade kul! Tydligen så ska man efter fyra shotar av Aguardiente prata flytande spanska. Inget jag upplevde överhuvdtaget, känner mig rätt lurad. Däremot så svängde mina höfter ordentligt när vi kring småtimmarna dansade salsa och colombiansk dans.
 
And hey! Under bilderna finns en "Gilla"-knapp. Tryck på den, så gör ni mig glad!