Mamma blir frisör för en dag.

Bästa familjen ever. Linn vill klippa sig, men mamma vill inte att hon går till frisören. Hur löser man det? Jo, mamma med sin sjuksköterskeutbildning testar på att vara frisör för en kväll. Om det blev godkänt? Nej, det lät inte så på min syster... Men mamma verkade ändå nöjd med sin korta karriär. Det gick säkert bättre än om jag hade gjort det. Jag kunde inte ens fläta Linns hår..

Att bo en bit ifrån sin familj har egentligen aldrig känts speciellt jobbigt för mig. Jag tycker det har varit skönt att bara ses ibland, och när man då ses har man massa att prata om. För tillfället känns det som att jag lämnade en bit av mig själv i de småländska skogarna och känner mig därav lite tom i Varberg. Att vi idag kunde använda Facetime under klippningen fyllde mig med glädje, skratt och den där lilla tomma delen fylldes igen, om så bara för en stund. Men glädjen finns kvar och jag känner mig mer än redo för att ge mig iväg på min resa tillsammans med Josef.

/J.

Dagen innan Rom

Panikat hela dagen med alla "måsten" innan vi far iväg. Mobil in på reperation, hämta cykel, lämna böcker på stadsbiblioteket, hämta en reserverad bok på skolbiblioteket, sushipaus, fixa fransarna, skiva ut artiklar till C-uppsatsen (bra läsning på flyget för en flygrädd jävel), köpa strumpbyxor och solglasögon, för att sen hem och packa vidare innan jobb.

Igår berättade jag för mina knoddar att jag inte kommer att vara på plats i simhallen lika mycket under resten av vårterminen och att jag under höstterminen inte kommer vara där över huvud taget. Det gick bra, jag höll inne mina tårar och allt gick bara bra. Ett tungt beslut, men ändå väldigt enkelt. Jag vet att jag hellre är i Värnamo än i Varbergs simhall under vårterminen och att jag hellre är i Colombia än i Varberg under höstterminen.

Kvar på To Do-listan är: ta foto till CV, skriva klart CV, maila iväg CV.. Bara sånna där vuxna saker med andra ord. Sånt som jag alltid tycks göra i sista stund.. Heja mig.

/J.

Packar till Rom

Tillbaka i Varberg igår kväll. Somnade som en stock. Trots en god natts sömn så är tröttheten inte borta. En slags utmattande känsla fyller kroppen. Tror det beror på mina tankars ständiga krigande. ”Det är bara en dröm” vs ”Det är er nya verklighet”. Svårt att få grepp på något vis. Men så länge Linn är stark så är jag stark. Och när hon inte orkar, när hon blir ledsen - då orkar jag för två och tröstar henne. Hon åker till Linköping idag och jag sitter hemifrån och hejar på henne!

Här i Varberg är tvättande och packandet i full gång. Väderprognosen i Rom ändras hela tiden, så vad man bör packa är inte det enklaste. Ena dagen ska det vara 24 grader och sol, men det ändras sen till 16 grader och regn. Utöver packning, ska det checkas in online (hur många gånger jag än har gjort det så känner jag mig alltid som en nybörjare, hur är det möjligt!?), vi ska försöka köpa biljetter innan resan, så vi slipper köa (aldrig gjort, jag fattar noll).

Vi får helt enkelt se hur det går. Jag tror vi kommer iväg iaf, det är väl ändå huvudsaken?


/J.